Небеса повідають славу Божу, творіння ж рук Його сповіщає твердь.

Небеса повідають славу Божу, творіння ж рук Його сповіщає твердь.







Господи, Іисусе Христе, Сине Божий, помилуй нас грішних




Церква архістратига Михаїла с. Лукаші збудована на кошти і стараннями боголюбивих селян в 1896-му році. З 1931-го по 1941 рік більшовицька влада використовувала церкву, як зерносховище. В 1942-му році під час німецько-фашистської окупації в церкві були відновлені богослужіння і з тих пір храм не закривався.

lukashichurch@meta.ua

понеділок, 30 грудня 2013 р.

Лукашівці долучились до передріздвяної благодійної акції

   В с. Перемога Баришівського району  знаходиться стаціонарне відділення для постійного та тимчасового проживання одиноких та непрацездатних громадян і людей похилого віку. 47 знедолених мешканців району (24 жінки і 23 чоловіки) знайшли тут притулок, тепло і турботу з боку держави і обслуговуючого персоналу.
    Настоятель храму Різдва Богородиці с. Перемога протоієрей Олександр Ярмольчик вже понад 15 років духовно опікується мешканцями закладу. Завдяки цьому, хворі мають можливість причаститися Святих Таїн кілька разів на рік прямо в стінах закладу. Ось і вранці 30 січня 2013 року, в дні Різдвяного посту, до Сповіді і Причастя приступило 28 чоловік.

Ближче до обіду з гостинцями і молитвою сюди  завітали священики із різних парафій Баришівського благочиння. Благочинний протоієрей Любомир Біляк, протоієрей Павло Лисенко - настоятель храму архістратига Михаїла с. Лукаші, священик Віктор Філоненко -   настоятель Свято-Пантелеймонівської парафії смт Баришівка привезли продукти та гостинці, зібрані небайдужими парафіянами.
    Завідуюча закладом Орел Любов Леонідівна ознайомила священиків з умовами проживання непрацездатних та пристарілих, розповіла про проблеми і труднощі,  про благодійників, які допомагають притулку.
    Після передачі гостинців  в найбільшій залі зібралися мешканці притулку, де священики звершили заздравний молебень. Молились не лише за пристарілих, хворих і одиноких, а й за працівників закладу. А працює в стаціонарному відділенні 30 чоловік, така кількість людей просто необхідна, адже майже всі підопічні мають проблеми з самостійним пересуванням, а 11 взагалі лежачі.
В бесіді з мешканцями закладу боляче було дізнаватися, що в багатьох пристарілих живі діти. У вітальному слові отець Любомир побажав всім гарно провести Різдвяні свята і ніколи не відчувати нестачу уваги та любові від оточуючих.

Немає коментарів:

Дописати коментар